Wonen bij…

Ondersteuning waar het nodig is en zelfstandigheid waar het kan
Na de renovatie van Boerderij de Keulvoet, verhuizen we met onze huidige huisgenoten naar De Keulvoet. Om u te informeren over de doelgroep die bij ons woont, vertellen we u graag iets meer over de situatie nu bij Woonvorm de Maten en de overgang naar Boerderij de Keulvoet.

Woonvorm De Maten
Op 1 mei 2016 kregen wij de sleutel van Orkestlaan 6. Wij verbouwden Orkestlaan 6 tot een woning waar 4 huisgenoten samenwonen met elk een eigen kamer en een gezamenlijke woonkamer, badkamer etc. Er is een tussendeur naar onze eigen woning zodat onze hulp altijd dichtbij is. Op 1 juni 2016 kwam onze eerste huisgenoot bij ons wonen wat we op 10 september 2016 vierden met een officiële opening door Wethouder Geert Meijering.

Orkestlaan 8 is inmiddels ook eigendom van Woonvorm de Maten. In deze woning wonen 2 huisgenoten die toe zijn aan meer zelfstandigheid. Uiteindelijk wonen er nu al geruime tijd 6 huisgenoten bij Woonvorm de Maten.

Na de verhuizing naar Boerderij de Keulvoet
Bij Boerderij de Keulvoet krijgt iedere huisgenoot een eigen appartement. Meer privacy dus met beneden een keukentje, boven een eigen woonkamer en op zolder een slaapgelegenheid. En wil je anderen ontmoeten dan kan dat in de gemeenschappelijke woonkeuken. Zelfstandig maar niet alleen.

Wie zijn onze huisgenoten
Onze huisgenoten zijn allemaal volwassen en hebben een lichte verstandelijke beperking en/of een disharmonisch profiel (door bijvoorbeeld autisme)*. Zij willen graag zelfstandig wonen, wat niet (of nog niet) volledig mogelijk is. Bij ons wonen ze zo zelfstandig mogelijk. Er is ondersteuning waar hulp nodig is en zelfstandigheid waar het kan. We zijn altijd bereikbaar.

*Onze huisgenoten hebben allemaal een WLZ of WMO indicatie en betalen onze begeleiding met ZIN (Zorg in Natura).

Benieuwd wat onze huidige huisgenoten vinden van de verhuizing naar de boerderij? Lees hier hun verhaal.